Spring til indhold

Verdensmålene

På kommunalbestyrelsesmødet i januar tog kommunalbestyrelsen positivt stilling til de anbefalinger / visioner § 17.4 udvalget – også kaldet Verdensmålsudvalget – har udarbejdet og anbefalet.

Visionerne skal fremover guide politikkerne og forvaltningen – og de er:

  • I 2030 trives Stevnsborgerne i bæredygtige, drivhusgas neutrale, grønne boliger. Der er høj aktivitet i de mange sociale, kulturelle og produktive fællesskaber.
  • I 2030 er naturen på Stevns vildere og bidrager til optagelse og lagring af drivhusgasser. Naturen er integreret i kulturlandskabet og i bebyggelserne. Der er nem og daglig adgang til naturen.
  • I 2030 er der flere bæredygtige arbejdspladser på Stevns. Samtidig giver offentlig/fælles transport optimale muligheder for bæredygtig drivhusgasneutral transport.
  • I 2030 er Stevns et eftertragtet læringssted for, hvordan man kan arbejde konkret med verdensmålene

Udvalget anbefalede i 2020 at kommunen fik udarbejdet en boligpolitik. Det er kommunen nu i gang med.  Ca. 1000 borgere har svaret på et spørgeskema. Resultatet af denne undersøgelse kan du læse mere om på kommunens hjemmeside: Boligpolitik | Stevns Kommune.

Vil du vide mere kan du enten orientere dig på kommunens hjemmeside. Men du kan også tage kontakt til en af de 6 borgere eller tre politikere, der deltog i udvalgets arbejde.

Lone Strædet 8, Holtug er en af de 6 borgere.

Del på Facebook

Statistik

Total 857 26727
I dag 4 43
Denne uge 11 434
Denne måned 25 1903